Τι είναι το τουρκικό kokorec που κέρδισε το ελληνικό κοκορέτσι σε γνωστή λίστα
Shutterstock


Στη λίστα του Tasta Atlas του τουρκικό kokorec κέρδισε το ελληνικό κοκορέτσι.

To γνωστό site Taste Atlas έφτιαξε μία ακόμα λίστα σχετικά με τα καλύτερα πιάτα του πλανήτη και περιέχουν μέσα εντόσθια. Για ακόμα μία φορά, στη συγκεκριμένη λίστα είχαμε αρκετές ελληνικές συμμετοχές (είναι γνωστή η εκτίμηση του Taste Atlas στην ελληνική κουζίνα).

Εν προκειμένω, λοιπόν, στη συγκεκριμένη λίστα βρίσκουμε το κοκορέτσι (5η θέση), τη μαγειρίτσα (38η) αλλά και το φρυγαδέλι (βρίσκεται στην 14η θέση). Στην πρώτη θέση βρίσκουμε το ιρανικό πιάτο Kaleh Pacheh. Το ενδιαφέρον εστιάζεται αλλού.

Λίγο πάνω από το ελληνικό «κοκορέτσι» υπάρχει το τουρκικό “kokorec” που ουσιαστικά είναι δύο πολύ κοντινές γεύσεις. Το “kokorec” είναι ουσιαστικά η τουρκική εκδοχή του δικού μας και πιο βαλκανικού κοκορετσιού.

Shutterstock

Η διαφορά εστιάζεται κυρίως στο κρέας που χρησιμοποιείται. Όπως γνωρίζουμε, η γέμιση του ελληνικού κοκορετσιού αποτελείται από αρνίσιο συκώτι, πνευμόνια και καρδιά. Από την άλλη, το kokorec χρησιμοποιεί κυρίως γλυκάδι και έντερα

Μία άλλη διαφορά αφορά το σερβίρισμα. Συνήθως το κοκορέτσι τρώγεται σκέτο, σε αντίθεση με το kokorec το οποίος κατά βάση μπαίνει σε ψωμί ή πίτα σαν να ήταν σάντουιτς.



Διάβασε περισσότερα στο: reader.gr

Από admin