Δύο βραβευμένοι σεφ με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, βρέθηκαν στο Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο για ένα γαστρονομικό σεμινάριο που η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας πραγματοποίησε για πρώτη φορά σε δημόσιο πανεπιστημιακό ίδρυμα. 


Δύο βραβευμένοι σεφ βρέθηκαν στο Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο για ένα γαστρονομικό σεμινάριο που η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας πραγματοποίησε για πρώτη φορά σε δημόσιο πανεπιστημιακό ίδρυμα. 

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο Θωμάς Μπακοδήμος, Executive Clinical Chef και ο Κωνσταντίνος Πίτσιος, Executive Pastry Chef (με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία) που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της οδού Σεφέρη το μεσημέρι της Πέμπτης (15.5.25) μετά από αποδοχή της πρόσκλησης του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Απλά, υγιεινά, φρέσκα και ντόπια υλικά χρησιμοποίησαν οι βραβευμένοι σεφ που δημιούργησαν αλμυρά και γλυκά πιάτα με τις τεχνικές της υψηλής γαστρονομίας αναδεικνύοντας το ρόλο των πρώτων υλών στο τελικό αποτέλεσμα. 

Μέσα από τις δημιουργίες τους ανέδειξαν το ρόλο της Επιστήμης στη γαστρονομία και τη φιλοσοφία πίσω από κάθε πιάτο.

Ο Θωμάς Μπακοδήμος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην Ιατρική Μαγειρική επισημαίνοντας το ρόλο της στην αποθεραπεία, την υγεία και τον τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, 

 

Ο Θωμάς Μπακοδήμος, Executive Clinical Chef στο γαστρονομικό σεμινάριο στο Πανεπιστήμιο

«Ναι στα γλυκά αλλά όταν χρησιμοποιούμε τα σωστά υλικά» είναι η διαπίστωση που έγινε από τον Κωνσταντίνο Πίτσιο που εξήγησε ότι ένα γλυκό δεν χρειάζεται ζάχαρη ή να είναι βαρύ για να είναι απολαυστικό. 

O Κωνσταντίνος Πίτσιος, Executive Pastry Chef στο γαστρονομικό σεμινάριο στο Πανεπιστήμιο

Δείτε φωτογραφίες από τη διοργάνωση: 



Διάβασε περισσότερα στο: sinidisi.gr

Από admin