Ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός «Taste Atlas» αποθέωσε σε μια από τις τελευταίες του αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα κορυφαίο ελληνικό γλυκό, την πορτοκαλόπιτα.
Την αξιολόγησε με μια άκρως κολακευτική βαθμολογία, με 4,2 αστέρια με άριστα το 5.
«Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό επιδόρπιο αποτελείται από στρώσεις ή κομμένα φύλλα που αναμιγνύονται με μια απαλή κρέμα με γεύση πορτοκάλι. Όταν ψηθεί, το κέικ περιχύνεται με ένα παχύ, ζαχαρούχο σιρόπι με πορτοκάλι. Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που υπάρχει σε διάφορες εκδοχές και συχνά περιέχει σιμιγδάλι, κανέλα, βανίλια και αποξηραμένα ή ζαχαρωμένα φρούτα.
Διαβάστε ακόμη: Η αθηναϊκή πλατεία που έγινε ξαφνικά γαστρονομικό κέντρο της πόλης
Σερβίρεται καλύτερα παγωμένη και μερικές φορές συνοδεύεται με παγωτό», γράφει χαρακτηριστικά ο γαστρονομικός οδηγός.
Διάβασε περισσότερα στο: reader.gr